Maak je eigen roots tour

Workshop Maak je eigen Roots Tour

De zomer is begonnen. Hét seizoen om iets anders dan anders te doen. Op vakantie, bijvoorbeeld. Heb je zin in een totaal andere vakantie? Maak dan je eigen Roots Tour, een reis langs de plaatsen van jouw wortels.

Bezoek de plekken waar je voorouders zijn geboren en hebben geleefd. Sta even stil op de plaatsen waar lang voor je geboorte jouw geschiedenis begon: waar je overgrootmoeder (nog met de hand) de was heeft gedaan en jouw grootmoeder ter wereld bracht. Waar je betovergrootvader met zijn zeis de deur uit ging om te maaien. Waar je opa tolde en knikkerde met zijn vriendjes.

Natuurlijk is er inmiddels een boel veranderd. Er is autoverkeer gekomen, veel zandwegen zijn verhard, oude huizen hebben plaatsgemaakt voor nieuwere en de oude boerderij is nu omgeven door een nieuwbouwwijk. Om de sfeer te proeven van de stad of het dorp in de tijd van je voorouders kun je van tevoren op internet op zoek naar (heel) oude foto's van die omgeving.

Je kan er een lange reis van maken - als je voorouders uit verschillende delen van Nederland kwamen - maar je kunt het ook opknippen in dagtochten. Je kan het maken zoals je zelf wil.

Wat gaan we doen?

Om de Roots Tour te kunnen maken, moet je weten waar je voorouders vandaan kwamen. Dat gaan we uitzoeken in de workshop. Natuurlijk vind je in die paar uur bij lange na niet al je voorouders (als je die al ooit kunt vinden), maar met je opgedane ervaring kun je thuis zelf verder zoeken als je nog veel meer wilt weten.

Wat heb je nodig?

  • een laptop. Internetverbinding is aanwezig.

  • gegevens van je grootouders, eventueel van je overgrootouders als je daar namen van weet. Bij aanmelding check ik of je genoeg gegevens hebt om van start te kunnen gaan.

Wanneer?

  • op woensdag 17 juli van 19 tot 22 uur

  • op maandag 26 augustus van 19 tot 22 uur

  • op donderdag 26 september van 19 tot 22 uur.

Waar?

Op bovenstaande dagen vindt de workshop plaats in Deventer, op loopafstand van het Centraal Station. Wil je de Roots Tour workshop bij jou in de buurt? Dat kan. Neem gerust contact met me op voor de mogelijkheden.

Wat kost het?

Deelname aan ‘Maak je eigen Roots Tour’ bedraagt € 32,10.

Daarvoor krijg je de workshop plus koffie en thee, internetverbinding en informatie op papier zodat je thuis verder kunt zoeken.


Heb je een vraag of een idee? Neem dan gerust contact met me op.