Reacties van klanten

Edwin van der Wolf:

“Al dertig jaar liep ik rond met vragen over mijn vader. Klopten de mooie verhalen, die hij over vroeger vertelde? Ze stonden in zo’n schril contrast met hoe ik hem kende. Was hij een fantast? En wat had hij meegemaakt in de oorlog? Die tijd leek een breuklijn in zijn leven. Ik kon het mijn vader zelf niet meer vragen, want die is al ruim vijftig jaar geleden overleden. Ita van Dijk uit Deventer ging voor mij op zoek naar de antwoorden en naar mijn familie van vaders kant, die mijn twee broers en ik al jaren uit het oog waren verloren.

Ik ben zo blij dat ik nu de antwoorden heb en dat ik meer weet over die oorlogsjaren. Wat Ita allemaal boven water haalde, had ik zelf nooit gevonden. En om voor het eerst na al die jaren een van mijn nichten (de dochter van zijn zuster) weer te zien, was heel bijzonder.

Dat het eerste contact met mijn nicht via Ita liep, was goed. Zo kreeg mijn nicht de ruimte om eerst zelf te bedenken of ze wel contact met mij wilde, wat ze meteen wilde trouwens. Bovendien was het voor mij ook fijn, omdat het na zo lang toch wel spannend is om dat eerste contact weer te leggen.

Ook heb ik via Ita weer vernomen dat er nog drie nichten en een neef in Australië wonen, die de kinderen zijn van de twee zoons (mijn halfbroers) uit mijn vaders  eerste huwelijk.”